Statusrapport 22/10

Styrelsen hade igår (21/10) ännu ett arbetsmöte.

Sedan det förra mötet har vi bl.a. arbetat med att färdigställa Markupplåtelseavtalet, som nu kommer att granskas av juristen så det inte finns några frågetecken kvar.

Vi planerar nu för att kalla alla markägare i hela verksamhetsområdet till ett markägarmöte för att där ta upp markupplåtelseavtalet till diskussion, så att alla parter kan godta det.

Vi har haft ingående diskussioner med MTEAB och kommunerna, och har i dessa säkrat delar av finansieringen för att kunna starta den första delen av grävningen av fibernätet.

Vi har också under veckan förhandlat klart med Fortum, så att vi nu står i startgroparna för att kunna vara med i deras grävning i Ingarudsområdet, och samförlägga fibernätets stamledning i samband med att de gräver ned elkablar. Vi har också förhandlat klart med vägverket så att vi fått tillstånd att samförlägga fiberkabeln tillsammans med Fortum i de områden som är nära vägverkets vägar.

Det här innebär att grävningen av fibernätet startar under kommande vecka!

I samband med att grävningen av fibernätet nu startar kommer vi inom kort även att uppdatera hemsidan med en ”bildbank”, där vi ska lägga upp bilder från grävningen.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.