Tjäle!

Tjälen fortsätter tyvärr att försena grävningen. Då vi inte kan gräva av vägar när det är tjäle och alternativet är en mycket dyrare tryckning under vägarna, kommer vi förmodligen att börja gräva en annan sträcka än den som först planerades.

Under veckan har vi fått klartecken med både Länsstyrelsen (miljösamråd), och Trafikverket. Under vecka 8 kommer en representant för Trafikverket att åka runt med Anders och kontrollera grävsträckor i vårt område som är i anslutning till trafikverkets vägar.

Vi arbetar på en ny informationsfolder med information om vad som behöver göras på och i den egna fastigheten i samband med indragningen av fiberkabeln. I den kommer också en presentation av våra entreprenörer också att finnas.

Vi planerar för ett ”teknik-möte” för att kunna visa hur materialet ser ut, så som slangar, fiberkablar, hemelektronik och liknande. Vi hoppas också kunna bjuda in några kunniga som kan förklara vad man behöver tänka på när man skall montera elektroniken hemma.

I upphandlingen av kommunikationsoperatör (det företag som ser till att vårt nätverk får anslutning till resten av världen) så har vi efter offertgranskningarna valt Telia Operator Business. De har i sitt nät idag 7 stycken olika tjänsteleverantörer (de företag där var och en beställer sina olika tjänster). I dagsläget är dessa tjänsteleverantörer: Banhof, Bredband2, Telia, AllTele, Tyfon, Universal Telecom samt Bixia.
Fler tjänsteleverantörer tillkommer löpande. Var och en av dessa tjänsteleverantörer har ett flertal olika tjänster för både TV, telefoni och bredband att välja bland. Det gör att det totala utbudet av tillgängliga tjänster bör täcka de allra flesta behov.

Vi påminner om att föreningens årsmöte närmar sig. Boka därför redan nu in den 29 mars klockan 19.00 då mötet kommer att hållas i Färeds bygdegård.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.