Semestern är över!

Semestern är nu över och har så varit några veckor i fiberprojektet.

Grävningen fortskrider för fullt, och i dagarna har det sista på sträckan från Kullen till Höglunda gjorts klart. Det som kvarstår i den riktningen är sträckan från Färed mot Skogängen.

I området kring Slöbäsen kvarstår också ett par sträckor med grävning, likaså är det ett par kortare sträckor kring Ingarudsvägen.

I stort är det inte så många kilometer grävning kvar, däremot kvarstår en hel del ”småjobb”, t.ex. sättning av kopplingsskåp och ett fåtal borrningar under vägar. Det gör att det kommer ta ytterligare några veckor innan allt är färdiggrävt.

Blåsning av fiber kommer troligen att återupptas under nästa vecka, V35. Det är blåsning både av stamfiber och de mindre kund-fiber till fastigheterna som kommer att göras. I samband med blåsning av fiber in till fastigheten måste fiberblåserna komma in i fastigheten för att montera den första ”låda” där fiberkablen kommer in i huset. Ni som berörs av detta kommer att bli kontaktade någon dag innan, så ni kan se till att teknikern kan komma in och göra arbetet.

I norra delen av nätet, upp mot Höglunda, där fiber redan är inblåst i fastigheterna kommer insvetsning av kontaktdon att påbörjas under nästa vecka, V35. Detta innebär självklart teknikern som skall utföra svetsningen måste få tillträde till huset och komma åt den ”låda” som fiberblåsaren monterade i samband med inblåsningen. Även om det kallas för att svetsa fibern, så är det inte på något sätt ett arbete som är smutsigt eller skräpar ned.

Ni som berörs av detta kommer även ni att bli kontaktade någon dag innan, så ni kan se till att teknikern kan komma in och göra arbetet.

När det gäller arbetet med svetsning, så är det ett arbete som utförs på löpande timkostnad. Tänk gärna på det och låt teknikern arbeta i lugn och ro, så att arbetet blir klart så fort som möjligt. Han har heller inte möjlighet att svara på frågor om tjänsteutbud/kostnader för olika abonemang och liknande.

När det gäller information om vilket tjänsteutbud som kommer att finnas, så har föreningen tyvärr ännu inte publicerats på bredbandswebben.se.
Styrelsen arbetar allt vi kan för att föreningen skall publiceras där så fort som möjligt, och vi kommer självklart att annonsera här på hemsidan när det är klart.

Så snart föreningen publicerats där, så får alla medlemmar möjlighet att gå in och se vilka olika tjänster som går att beställa.

Det ni som medlemmar kan göra redan nu, är att gå in på bredbandswebben.se, och välja en annan ort/fastighetsägare för att få ett hum om vilka tjänster som finns och vad de kostar. Det skiljer dock i mellan olika orter både vad gäller utbud och pris, så det exakta utbudet vet vi inte innan föreningen publicerats där.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.