Det grävs och blåses fiberkablar för fullt

Grävningen av stamslang i Slöbäsenområdet har nu bundit samman stamnätet ända från Ingarudsområdet, via Slöbäsen, upp till norra delen kring Valkeberg. Det kvarstår vissa kortare sträckor av stamslang att förlägga i Slöbäsenområdet och även sträckan från telestationen i Hassle mot Smedsgården.

Gräventreprenören fokuserar just nu på att färdigställa det kvarvarande efterarbetet i Slöbäsen och Ingarud, det handlar då om att sätta de spridningsskåp och färdigställa vid de vägundergångar som kvarstår. Detta för att de sedan skall kunna påbörja inblåsningen av de stora stamfiberkablarna, från tekniknoden vid Kullen hela vägen bort mot Ingarudsområdet.

När de efterarbetena är klara, kommer de sista kvarvarande slangarna att grävas ned.

Tyvärr har vår kommunikationsoperatör, Telia Operator Business, meddelat att vår förening troligen inte kommer att bli synlig på bredbandswebben.se innan nätet är driftsatt. Det gör att det dessvärre kommer att dröja ytterligare en tid innan det tillgängliga utbudet av tjänster och tjänsteoperatörer blir synligt på bredbandswebben.

Vi i styrelsen arbetar hårt för att få ett exakt datum från kommunikationsoperatören när driftsättning av nätet kommer att ske. Eftersom föreningens färdigställande av nätet (grävning, blåsning, svetsning etc.) i stort följer vår tidsplan, förutsätter vi att kommunikationsoperatören driftsätter nätet i enlighet med tidplanen i vårt tecknade avtal med dem. Självklart återkommer vi med mer information om detta så snart vi får besked.

Vi vill åter igen uppmana er som får, eller har fått, slang framgrävda till era tomter att gräva in slangen till huset så fort som möjligt, så de tekniker som skall blåsa i fiberkablarna kan göra inblåsningen så snart det är möjligt.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.