Snart montering av mediaomvandlare i fastigheterna

I tisdags eftermiddag gjordes de sista fiberkopplingarna i föreningens teknikbod, vilket innebär att vårt nät nu är ljussatt.

Det som kvarstår vad gäller driftsättningen är att hemutrustningen (mediaomvandlaren) skall monteras i fastigheterna, och det arbetet är planerat till Måndag och Tisdag nästa vecka, V8. Eventuellt kan några enstaka fastigheter bli kvar till Onsdag för installation.

Precis som vid inblåsningen av fiberkabeln och svetsningen av kontakterna, så kommer teknikerna att vägledas av personer i föreningen som ansvarar för olika områden av nätet. Styrelsen får hjälp av några medlemmar med detta, då arbeten kommer att utföras på flera fronter samtidigt.

Dessa ”områdesansvariga” kommer under slutet av den här veckan, V7, att kontakta alla medlemmar och meddela vilken dag och ungefärlig tid som installationen planeras i resp. fastighet, för att arbetet skall kunna flyta på så smidigt som möjligt. Det är mycket viktigt att teknikerna får tillträde till fastigheten denna sista gång så arbetet kan slutföras.

De ansvariga för de olika områdena är:
IngarudKlas Josefsson, 0730-66 79 40
SlöbäsenKent Qvist, 0702-82 03 23
TångebergAnders Karlsson, 0705-74 24 84 & Henrik von Knorring, 0706-42 44 64
ValkebergConny Green, 0768-33 90 55, 0506-131 02

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.