Till medlemmar i Norra Vadsbo Fiber ekonomisk förening

I dagarna har föreningens medlemmar fått ett utskick i brevlådan tillsammans med fastighetsanslutningsavtalet för påskrift. Vi publicerar här det utskick som gjorts:

Det är nu dags att gå in i fas två. Från intresseanmälan och projektering till praktiskt arbete med grävning m.m.

Föreningen skall nu låna upp pengar, beviljas kommunal borgen och bidrag från staten och EU skall fastställas. För att detta skall kunna ske, måste föreningen ha en säkerhet att visa upp. Säkerheten för föreningen är det undertecknade anslutningsavtalet.

Anslutningsavtalet är bindande. Därför bör ni reservera 25000 kr till betalning som kommer att ske när ditt område står på tur för grävning. Föreningen kommer då att skicka ut en betalningsuppmaning med en kredit på 30 dagar.

Vi hoppas och tror att kostnaden skal bli lägre beroende på hur många fler som kommer med (påverka din granne). Kostnaden kan alltså aldrig överstiga 25000 kr. När projektet är slutfört kommer ett anläggningsbokslut att göras, och då fastställs den slutgiltiga kostnaden och eventuellt överskott återbetalas.

Om fiberprojektet inte blir av, annulleras avtalet och inga pengar behöver betalas till föreningen.

Om ni har fler byggnader/hus på er fastighet som ni vill ha fiberanslutna skall ett tilläggsavtal skrivas för varje sådant hus, hör av er så skickar vi ett sådant. Kostnaden för att ansluta ytterligare hus på fastigheten är 25% lägre, förutsatt att de har samma fastighetsbeteckning.

Vi skickar två avtal för underskrift. Du skriver på båda och skickar tillbaka till oss och så får du ett i retur när det är påskrivet av oss.

Snälla, fyll också i underlaget som behövs för att föreningen ska få landsbygdsutvecklingsbidrag från Länsstyrelsen.

Frågor? Kontakta gärna någon i styrelsen så hjälper vi dig.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.