Äntligen har skopan satts i marken!

Under fredagen vecka 6 sattes grävningen igång!

Den senaste tidens kyla i kombination med att det är väldigt lite snö har gjort att tjälen är ca 40 cm och det är svårarbetat just nu. Entreprenören kommer att ta upp en annan  starkare maskin och på så sätt försöka få lite mer ”fart” på grävningen.

Det är mycket att tänka på innan skopan kan sättas i marken. Innan grävstarten har föreningen haft kontakt bl.a. med Trafikverket angående vad som gällen vid korsande av vägar, inte minst E20. De har bemött oss positivt och vill underlätta så mycket de kan.

Detta gäller även våra kontakter med gräventreprenören för Fortum och kontakterna med el-sidan på MTEAB. Även länsstyrelsen har inflytande på vårt projekt. Dels som finansiärer av vårt bidrag, dels när det gäller miljösamråd. Alla är positivt inställda och vill inte bromsa infrastukturbygget vi håller på med.

Samförläggning diskuteras nu med både MTEAB och Fortum. Detta kommer att minska våra kostnader utmed en del sträckor. Vi ser detta som mycket positivt och för täta diskussioner om hur vi skall gå tillväga för att allt skall löpa på så bra som möjligt.

Fakturorna till alla som skrivit under ett avtal med oss har gått ut. Man har till den sista mars på sig att betala och redan har vi fått höra från av en av de som skall ansluta sig att deras boendekostnad sänkts. Detta trots att man ökat skuldbördan. Förklaringen ligger i att banken ansåg att fastigheten ökade i värde och då kunde en större del av lånen placeras som bottenlån med mer fördelaktig ränta. Kul att höra!

Föreningen har fått ett byggkreditiv godkänt på Nordea, och flyttar därför sina bankärenden till Nordea. Vi behåller vårt bankgironummer och kompletterar med ett postgirokonto.

Föreningens årsmöte närmar sig, boka därför redan nu in den 29 mars klockan 19.00 då mötet kommer att hållas i Färeds bygdegård.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.