Läget i slutet på Mars

Efter att grävningen passerat Uggletorp/Borgafallet i rikting mot Fredsberg, och kommit ut på hagmark och åkermark har man kunnat gå över till att använda kabelplog för att lägga ned slangar och kablar i marken, istället för att använda renodlad grävning.

I och med det, och de betydligt bättre markförhållandena, har förläggningen gått snabbare. Man har nu kommit fram ända till Håsentorp. Dock sker samförläggning även denna sträcka av högspänningskabel tillsammans med MTEAB, och den 6 cm grova högspänningskabeln gör att kabelplogen måste köras något långsammare än om det enbart är de betydligt mer lätthanterliga fiberslangarna som läggs ned.

Den 29:e mars hölls föreningens årsmöte i Färeds bygdegård.
Det var jättekul att se att så många av föreningens medlemmar kom till mötet, där många bra diskussioner fördes.
Styrelsen gjorde förutom presentation av årsberättelse, budget för 2013 och allt sånt som måste göras på ett årsmöte, även en sammanfattning av projektets status just nu och vad som skett den senaste tiden samt vad som kommer att ske den närmaste tiden framöver.
Man visade även upp hur de slangar som läggs ned ser ut, och hur fiberkablarna ser ut som kommer att blåsas in i slangarna samt hur de kopplingsskåp ser ut som kommer att finnas utmed stamledningens sträckning.

Ett ”teknikmöte” planeras för att kunna visa mer av den tekniska utrustning som behövs i hemmet. Vi återkommer med tid och plats för detta lite längre fram.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.