Snart helt klart med grävningen

Nu är det inte många dagar kvar innan all grävning är klar. Det är endast ett par kortare sträckor kvar att gräva i Hassle upp mot Smedsgården, och detta räknar vi med kommer att bli klart under den här veckan.

Under den här veckan kommer även all fibersvetsning att slutföras i norra delen av nätet, d.v.s. från teknikboden vid Kullen upp mot Valkeberg, samt avstickaren från Färed mot Skogängen.

Därefter kommer arbetet med att blåsa fiberkablar och svetsa fiberkablar att fortsätta för att färdigställa södra delen av nätet, d.v.s. från teknikboden mot Slöbäsen och Ingarud samt från teknikboden mot Hassle/Smedsgården.

Tyvärr har vi ännu inte fått besked från kommunikationsoperatören, Telia Operator Business, om inkopplingsdatum och driftsättning av nätet, och det innebär dessvärre även att vi ännu inte kan se föreningen på bredbandswebben.se och se tjänsteutbudet.

Vi fortsätter att ”jaga” kommunikationsoperatören och återkommer självklart så snart vi får besked från dem.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.