Tidplanen ligger ännu så länge fast

Allt arbete fortskrider planenligt och tidplanen där inkoppling och driftsättning omkring månadsskiftet januari / februari verkar hålla ännu så länge.

Den senaste veckan har de sista kundfiberkablarna blåsts in och svetsats i resp. fastighet. Det gäller då de 4 kablar som inte kunde blåsas in p.g.a. skador på slangarna. Efter att skadorna åtgärdats så gick det alltså bra att blåsa i kablarna.

En del arbete kvarstår med teknikboden innan allt är helt klart, men el, larm och övervakning, monteringsrack för den aktiva utrustningen är på plats. Det är alltså endast mindre arbeten som kvarstår där.

Monteringen av den mediaomvandlare som behövs till varje anslutning kommer att göras i närmare anslutning till driftsättningen av nätet. Detta beror på att den tekniska utrustningen som skall sitta i teknikboden först behöver vara på plats. Datum för denna installation i hemmet kommer att lämnas längre fram, när vi vet mer om exakt driftsättningsdatum.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.