En problematisk första installationsdag

Den första dagen av installationer av mediaomvandlare i fastigheterna kunde helt klart ha börjat bättre.

En del av fastighetsanslutningarna visade sig vid kontrollmätningarna inte uppfylla korrekta mätvärden, och därför har dessa anslutningar behövt svetsas om i kopplingsskåpen. Efter att omsvetsningarna gjorts, så har sedan anslutningarna passerat kontrollmätningen med godkänt resultat.

Dessa omsvetsningsarbeten har gjort att monteringen av omvandlarna dragit ut längre på tiden än vad som kunnat förutses, och därför har de områdesansvariga under måndagskvällen kontaktat en del fastighetsägare för att boka om tider för installationen. Främst handlar det om att flytta tider från tisdag till onsdag, och även i vissa fall till torsdag.

Det är tråkigt att den här förseningen inträffar, men det är först nu när tekniknoden är driftsatt som dessa mätningar kunnat göras. Att vissa anslutningar behövt svetsas om var väntat, men inte riktigt så många som det visat sig vara.

Främst förefaller det vara fastigheter i Valkeberg och Slöbäsen där anslutningar har behövt svetsas om.

Dessutom, som om inte fördröjningarna p.g.a. omsvetsningarna var nog, så dröjde det fram till lunch idag innan Bredbandswebben var korrekt uppdaterad, och visade tillgängliga tjänster för föreningen.

Som lök på laxen har det även varit driftstörningar på det webbhotell där vi har föreningens hemsida, så vi har inte kunnat publicera information om dagens problem förrän nu, sent måndag kväll.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.