Inmätning av access-fiber i nordöstra delen

GPS-inmätningen av fibernätet pågår, och det som nu kvarstår är inmätningen av access-fiber (de kablar som går in till varje fastighet) i den nordöstra delen av nätet.
(Från Färed kyrka via Uggletorp upp till till Valkeberg)

För att kunna mäta in kablarna så spänningssätts metalltråden i det gröna märkbandet som lades ned i marken ihop med slangarna. Vid varje fastighet finns den ena änden av detta märkband. För att inmätningen skall gå så fort som möjligt och därmed bli så billig som möjligt för föreningen, vill styrelsen uppmana alla anslutna fastighetsägare att frilägga änden av det gröna märkbandet så det syns tydligt och är lätt att hitta för entreprenören som utför inmätningen.

Enligt rekommendationerna för grävning på den egna tomten skall märkbandet vara fäst en liten bit upp på husets sockel, men det kan ju vara så att det växt upp gräs/blommor/buskar framför och då måste bandet friläggas, så entreprenören slipper leta.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.