Snart färdiggrävt i norra delen av området

Grävning av access-slangar (de som går från kopplingsskåpen till varje fastighet) pågår för fullt kring Färed just nu och arbetslagen rör sig mot Västeräng.

Vi räknar med att nätet i den norra delen av området (från Västeräng förbi Färed och Håsentorp upp till Valkeberg) skall vara klart vad gäller grävning och nedläggning av slangar inom ca 1,5-2 veckor. Det förutsätter såklart att det inte inte uppstår några oväntade problem.

När norra delen är färdiggrävt kommer grävarbetet att påbörjas i de södra delarna av området.

I och med att stam- och access-slangar blir färdiggrävda i den norra delen kommer entreprenören troligen inom kort att påbörja fiberblåsningen i den här delen av nätet.
I skrivande stund vet vi tyvärr inte exakt datum när fiberblåsningen kommer att börja.

Därför vill vi redan nu uppmana alla i norra delen av området att färdigställa för fiberblåsning in till era fastigheter så snart som möjligt, så ni inte känner att det blir stressigt att göra klart när vi meddelar ett datum då det måste vara klart.

Att färdigställa för fiberblåsning handlar om att gräva ned slangen på den egna tomten, ta hål i husväggen och dra in slangen i huset. Är inte detta klart när fiberkabeln skall blåsas in i slangen, så kan kabeln inte blåsas in till fastigheten.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.