Driftsättning av fibernätet

Under en ganska lång tid har styrelsen ”jagat” kommunikationsoperatören Telia Operator Business om ett besked på inkoppling och driftsättning av fibernätet.
Vi har nu fått ett preliminärt datum för detta från dem och tyvärr har de lite längre leveranstid än vad som i upphandlingen tycktes klart och tydligt, vilket till deras försvarar till viss del beror på att deras underleverantörer i sin tur nu har ganska lång leveranstid av både utrustning och inkoppling.

Driftsättning av nätet är beräknad till om ca 8-10 veckor från nu. Det innebär alltså omkring månadsskiftet januari/februari 2013.

Tyvärr har vi ännu inte fått ett klart besked om när föreningen finns valbar på bredbandswebben, där vi skall kunna se utbud av, och priser på tjänsterna. Det första beskedet vi fick var att nätet först måste vara driftsatt. Styrelsen arbetar vidare på att försöka få kommunikationsoperatören att om möjligt tidigarelägga både driftsättningen, och publiceringen av föreningen på bredbandswebben.

Så snart vi får ytterligare besked angående driftsättningen och/eller publicering på bredbandswebben kommer vi att informera om detta här på hemsidan.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.