Aktivitet på många håll samtidigt

Just nu pågår en febril aktivitet i projektet på många håll samtidigt.

Grävning pågår just nu vid sträckan från Färed mot Skogängen, där MTEAB samförlägger elkabel till transformatorstationen i Skogängen. Det görs styrda borrningar under vägar. Samtidigt pågår blåsning av fiber. Som inte det vore nog så görs även svetsning av kontaktdon i fastigheterna.

Teknikerna som arbetar med svetsningen arbetar måndag till torsdag, men då arbetar de långt fram på kvällarna, bort mot 21-21.30 är inte ovanligt, och de hjälper vi planera arbetet så det skall gå så smidigt som möjligt.

Förutom arbetet med att koordinera dessa mer ”praktiska” arbeten som pågår, så har vi löpande kontakter med Kommun, Länsstyrelse, Trafikverk, kommunikationsoperatör. Vi projekterar fiberkablar, ser till att budgeten följs, tar hand om materialleveranser m.m.

Det är inte helt lätt att hålla ordning på alla dessa aktiviteter, men än så länge så flyter arbetet på bra, även om det är mycket att göra.

Som tur är, så har styrelsen fått mycket god hjälp av en del medlemmar i föreningen som engagerat sig helt ideellt med olika uppgifter. Det kan vara allt från att transportera material & utföra markarbeten till att serva teknikerna som åker runt och blåser fiberkablar eller svetsar fiberkontakterna.

Vi kan tyvärr inte räkna upp alla som hjälper till, men några av de engagerade personerna är:
Conny Green – Som hjälpt till med fiberblåsning och svetsning i fastigheterna
Håkan Landemark – Som hjälpt till med att flytta teknikboden
Anders Landemark – Som häromdagen bärgade en av entreprenörernas lastbilar som kört fast
Karl-Gösta Söderberg – Som varit lite av en allt-i-allo i Slöbäsenområdet
Claes Josefsson – Som hjälpt till med markupplåtelseavtal och fiberblåsning / svetsning
Nils Andersson – Som hjälpt oss att utföra schaktningsarbeten och en hel massa materialtransporter
Göran Lundvall – Som varit behjälplig med markupplåtelseavtal i Hasslerör
Anki Kallhede Lundvall – Som sett till att vi fått fram underlag för bygglovsansökan och en massa annat

Hela styrelsen i Norra Vadsbo Fiber ekonomisk förening tackar er, och alla andra som vi inte nämnt, för att ni hjälpt till/hjälper till att lösa alla dessa saker i projektet. Utan er hade allt tagit längre tid och blivit dyrare!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.