Slang framme till telestationen i Hassle

Grävningen fortskrider, och i förra veckan grävdes slang fram till telestationen i Hassle, där vi skall ansluta nätet till kommunikationsoperatören Telia Operator.

Grävningen till Skogängen är slutförd, det är nog en av de stenigaste sträckor vi grävt, men allt har gått bra även om det tog lite längre tid än planerat. Det är också en av de sista sträckorna vi samförlagt tillsammans med MTEAB.

Grävningen har nu flyttats till Slöbäsenområdet för att gräva klart det området.

Samtidigt pågår efterarbeten i andra delar av bl.a. Ingarudsområdet och Slöbäsenområdet, då handlar det om att göra klart vid vissa vägundergångar och skåpssättningar.

I Hassle kommer grävning sedan att göras från telestationen upp mot Smedsgården.

Vi har ännu inte fått vårt nät publicerat på bredbandswebben.se, vilket gör att det ännu inte går att se det exakta utbudet av tjänsteleverantörer. Styrelsen ”jagar på” kommunikationsoperatören allt vad vi kan för att få detta löst så snart som möjligt.
Det gör också att det ännu inte är bråttom med att säga upp ev. befintliga tjänster som ni som medlemmar har nu. Dessutom har de allra flesta nya tjänsteleverantörer vi får tillgång till, olika former av erbjudanden där de första månaderna kan fås utan kostnad.

Ni som får slang framgrävda till era tomter nu, och har fått det de senaste dagarna, vill vi uppmana att gräva in slangen i huset så fort som möjligt, eftersom de tekniker som skall blåsa i fiberkablarna står och ”knackar på dörren” och vill kunna göra inblåsningen så snart det är möjligt.

De i sin tur är jagade av de tekniker som skall svetsa fiberkablarna, som också är på gång till oss den närmaste tiden.

Det är alltså fortfarande väldigt många saker som händer samtidigt, men det mesta är under total kontroll!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.